סוזי גיורא התמחתה בארה"ב ב"בישול לאניני טעם". היא בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בהיסטוריה, וכמו כן למדה בבתי ספר לבישול בארצות-הברית. במהלך שהותה שם עסקה בקייטרינג, לימדה בבתי ספר לבישול, והדגימה מתכוני בישול ואפייה בתכניות טלוויזיה.בארץ, סוזי גיורא מדגימה ומלמדת בישול לאניני טעם, כותבת מאמרים בנושאי בישול ואפיה בכתבי עת שונים ועורכת ספרי בישול. המתכונים שלה מופיעים במסגרת הטלטקסט של הטלוויזיה החינוכית, והיא משמשת ככתבת מקומית של הביטאון של ה-INTERNATIONAL ASSOCIATION OF CULINARY PROFESSIONALSבחודשי הקיץ, סוזי גיורא מלמדת בבתי ספר לבישול בניו-יורק ובערים אחרות בארה"ב.