נמרוד שיינמן, יליד 1951, ד"ר לרפואה טבעית ומומחה לתזונה ובישול טבעי. בוגר הטכניון בהנדסת מטוסים וחתן פרס חיל-אוויר. סיים את הדוקטוראט ברפואה טבעית בקולג' הלאומי האמריקני לרפואה נאטורופאתית. חבר במועצת היועצים של הקולג' לרפואה טבעית על-שם ג'ון באסטיר (ארה"ב), חבר באיגוד הרופאים ההוליסטיים האמריקניים ופעיל במועצה הציבורית הישראלית לתזונה ואורח חיים בריא. מנחה סדנאות לשימוש בדימיון מודרך ככלי למטפלים במקצועות הבריאות. מרצה ומנחה במסגרות פרטיות וציבוריות בארץ ובחו"ל.חיים בריאים הם מפתח לחיים שמחים ומאושרים. קיימות שיטות רבות, שמטרתן להקנות הרגלי אכילה נכונים, כדי לזכות בבריאות טובה. שיטה אחת, פשוטה, שתוצג בספר זה, היא באמצעות המזון הטבעי.כיצד לבחור את המזון, באיזו צורה להכינו, באיזה אופן לאכול אותו, כמה לצרוך - אלה הן שאלות מרכזיות. הספר מזון למחשבה מנסה לספק לקורא את התשובה.בספר מזון למחשבה תמצאו את פילוסופיות המזון הטבעי, הסברים על אבות המזון, עיכול המזון, צירופי מזון ועוד.במתכונים שבספר, נעשה שימוש נרחב בפריטים הבסיסיים של המזון הטבעי: דגן מלא, קמח מלא, דבש, מולסה, ממתיקים טבעיים, מלח-ים, רוטב סויה, עשבי תבלין, נבטים, חמאות שומשום ואגוזים.בספר מזון למחשבה תמצאו גם הנחיות מפורטות להכנת לחמים מקמח מלא, הוראות להנבטה עצמית, הכנת מחמצים טבעיים, הכנת חלב סויה, גבינת סויה, מרקחות תה עשבים ודברי מתיקה טבעיים.הקוראים המתעניינים במזון טבעי, יוכלו להשתמש בספר כמדריך חשוב לתזונה ולבישול. הקוראים המודעים לאורח חיים, המבוסס על מזון טבעי, יוכלו לגלות בו מגוון חדש ומפתיע של מידע, מתכונים ורעיונות חדשים.המזון הטבעי משמש כמקור לבריאות, לשקט, לשלווה, ומהווה מפתח חשובלחיים הרמוניים עם עצמנו והסובב אותנו. להרמוניה זו מוקדש ספר זה.